Autor: Sirje Rank • 13. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zuckerberg paisutas maailma rikaste jõukust

Maailma 100 kõige jõukamat inimest kasvatasid lõppeval nädalal oma vara 18 miljardi dollari võrra, vahendab agentuur Bloomberg värskemaid arenguid oma miljardäride indeksist.

Suhtlusvõrgustiku Facebook kaasasutaja ja tegevjuhi Mark Zuckerbergi vara kasvas Bloombergi andmeil 1,3 miljardi dollari võrra. Facebooki aktsia tõusis nädalaga 10,3% ja kerkis viimase kuue kuu kõrgeimale tasemele. 28-aastase Zuckerbergi vara on kokku hinnatud 14,6 miljardile dollarile, mis asetab ta maailmas 57. kohale.

„Facebookil oli väga hea nädal,“ kommenteeris Horizon Kinetics LLC portfellihaldur Matthew Houk. „Samas pole veel selge, kas Mark Zuckerberg suudab Facebookist teha kestva toote, mis suudab aktsionäridele väärtust luua ka pikema aja jooksul.“

Mehhiko telekomimagnaat Carlos Slim on jätkuvalt maailma rikkaim 77,1 miljardi dollariga. Järgneb Microsofti kaasasutaja Bill Gates 63,5 miljardi dollariga. Kolmandal kohal on Euroopa rikkaim mees Amancio Ortega, rõivaketi Zara omanik, 58,1 miljardi dollariga. Ortegast jääb 7,6 miljardi dollari võrra maha Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755