Autor: Ken Rohelaan • 14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP taas suurim arvutitootja

Hewlett-Packard on tõenäoliselt ohverdanud oma brutokasumi, et võita turuosa neljandas kvartalis, kui firma taastas oma liidripositsiooni personaalarvutite tootjana, vahendas Bloomberg.

Turu-uuringuid koostavad Gartneri teatel aitas Hewlett-Packardi domineerimine professionaalsete personaalarvutite osas Lenovolt juhtkoha võtmist. Hewlett-Packard tarnis viimases kvartalis 16,2% personaalarvuteid võrdluses eelmise aasta 15,5%-ga.

Gartneri teatel kasvas Lenovo personaalarvutite turuosa neljandas kvartalis 15,5%-ni, aasta varem oli vastav näitaja 13,6%. Lenovo hoidis liidripositsiooni ühe kvartali, kui suutis 2012. aasta kolmandas kvartalis mööduda Hewlett-Packardist, mis oli juhtkohta hoidnud kuus aastat.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 12:09 (Eestis kell 19:09) tõusis Hewlett-Packard 3,35%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kukkunud 36,96%.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112