Autor: Indrek Kald • 14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuue riigi idufirmad asuvad Eestis oma toodet ehitama

Sellest nädalast saab Tallinn kolmeks kuuks koduks kaheksale eri riikidest pärit idufirmale, kes püüavad siin vormida oma ideest konkurentsivõimeline toode või teenus, mis on küps konkureerimaks globaalsel turul.

Intensiivses arenguprogrammis osalevad ettevõtted pärinevad Euroopast, Venemaalt, aga ka näiteks Tšiilist, kokku kuuest riigist.

Iduettevõtted osalevad Tallinnas baseeruva ning peamiselt tehnoloogiaettevõtetele keskenduva kiirendi Startup Wise Guys talveprogrammis, kus nende käsutuses on 80 erinevatest maailma paikadest pärit oma valdkonna tipptegijast mentori oskusteave ja kogemused.

Esimene kuu kolmest on keskendunud mentorlusele ja idee lihvimisele, teisel tegeletakse oma toote või teenuse ehitamisega ning kolmandal müügi ülesehitusega.

"Alustavatel ettevõtjatel peab omal olema palju visadust, et edukaks saada. Meie oleme vaid abilised kiirendamaks oma koha leidmist edukas ettevõtluses," kirjeldas programmi olemust SWG juhtinvestor Herty Tammo.

Eelmisest, 2012. aasta kevadprogrammist sai tuule tiibadesse põllumajanduse tarbeks detailsete ilmaprognooside koostaja Vitalfields, kellel möödunud aasta lõpus õnnestus kaasata veerandi miljoni eurone investeering oma teenuse edasi arendamiseks.

Ärikiirendi teatel on Vitalfieldsi edu hea näide Eesti idufirmade konkurentsivõimest. Toetades iduettevõtteid kogu vajaliku infrastruktuuri ning vahenditega, annavad kiirendiprogrammid neile võimaluse keskenduda kõige olulisemale – oma ideedele vormi andmisele ning nende ülesehitamisele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052