Autor: Raivo Sormunen • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Apple'i kukkumisruum on piiratud

LHV Pank märgib värskes analüüsis, et hoolimata pettumust valmistanud tulevikuootustele on Apple`i aktsia kukkumisruum üsna piiratud.

„Seoses aktsiahinna olulise odavnemisega, on Apple`i väärtus muutunud veelgi soodsamaks. Ettevõte näib atraktiivne isegi siis, kui arvesse võtta kasvu täielikku kadumist,“ märgib analüüs.

Pank toob välja, et aktsia reedese sulgemistaseme baasil (439,88 dollarit) kaupleb ettevõte 10kordsel ajaloolisel kasumil. Korrigeerides antud näitajat veel rahapositsiooniga, saame P/E (kasumi/hinna) suhteks 6,7.

Praeguste finantsnäitajate juures on LHV sõnul aktsia kukkumisruum üsna piiratud ning ettevõttelt oodatakse pigem positiivset üllatust seoses uute toodetega, mille kallal firma juhi Tim Cooki sõnul pidevalt töö käib.

LHV soovitab aktsiat endiselt osta, kuid seoses madalamale tulnud kasvuprognoosidega langetati aktsia hinnasihti 646 dollarilt 577 dollarini.

Apple'i investoreid on üksjagu ka Eestis. Nii näiteks on viimase viie börsipäeva jooksul tehnoloogiagigandi aktsia LHV Panga klientide hulgas kaubeldavuselt koguni kolmandal kohal. LHV ostis Apple'i aktsiaid koos Google'i omadega möödunud aasta novembris ka portfellihalduse klientidele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755