Autor: Fredy-Edwin Esse • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft hakkab Office'it igakuise teenusena pakkuma

Microsoft saab varsti teada, kas inimesed on valmis maksma nende tarkvara eest samamoodi nagu makstakse näiteks televisiooni eest.

Tarkvaragigant hakkas tänasest pakkuma tarbijatele nende kontoritarkvara Office'i uut versiooni, mis esimest korda sisaldav võimalust rentida tarkvara igakuise tasu eest, kirjutab The Wall Street Journal.

Uut tellimise võimalusega tarkvara tuntakse Microsoft Office 365 nime all, mille aastane tellimistasu Ühendriikides on 99,99 dollarit. Klient saab valida ka igakuise maksevõimaluse. Sel juhul tuleb kliendil enda kukrut kergendada 9,99 dollari võrra kuus.

Kui klient ostab Office 365 koos uue arvutiga, siis on võimalik tarkvara tellida endale aastaks 79,99 dollari eest.

Seni said tarbijad osta vaid Office'i koopia enda arvuti kõvakettale installeerimiseks. Endiselt on ka selline võimalus olemas. Inimene saab Office 2013 endale permanentselt osta alates 139,99 dollarist.

Microsoft on teenuse tellijatele valmis pakkuma uuendusi iga kolme kuu tagant, pakkudes neile kasutajatele rohkem veebisõbralikke lahendusi nagu suuremat pilvemajutus mahtu ning tasuta minuteid helistamaks Skype'is.

Alates 2011. aastast on Microsoft müünud Office 365, kuid seni on see olnud kättesaadav vaid äriklientidele. Alates tänasest on see nüüd ka tavatarbijatele avatud.

Kuid Office 365 tellimine ei pruugi odavam olla. Näiteks Office 2013 ostmine läheks inimesel maksma 139,99 dollarit ning ta kasutaks seda neli aastat. Sama perioodi peale läheks Office'i tellimine maksma ligi 400 dollarit.

Microsofti enda sõnul saavad inimesed 365 tellides kõige värskemaid uuendusi ning osutub odavamaks näiteks peredele, kus on mitu arvutit kasutuses. Office 365 tellija saab tarkvara alla laadida kuni viiele arvutile või teistele seadmetele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474