Autor: Fredy-Edwin Esse • 30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon teeb arusaamatut rallit

USA jaemüügigigant Amazon.com teatas Wall Streeti prognoosidele alla jäänud käibest ja kasumist, kuid firma aktsia teeb järelturul võimsat rallit.

Amazoni neljanda kvartali puhaskasum kukkus neljandas kvartalis aasta varasemaga võrreldes 45%, 97 miljoni dollarini ehk 21 sendini aktsia kohta. Wall Street ootas keskmiselt 28 senti aktsia kohta kasumit, selgus Thomson Reutersi küsitlusest.

Ootustele jäi alla ka firma neljanda kvartali käive, mis 2011. aasta 17,43 miljardilt dollarilt tõusis 21,27 miljardini. Sellegi poolest ootasid analüütikud käibeks miljard dollarit rohkem.

Firma jaoks oluline tegevuskasum küündis 405 miljoni dollarini, olles veel aasta tagasi 260 miljonit. See oli ka sisuliselt ainuke oluline positiivne number terve aruande peale.

Esimese kvartali käibeks prognoosib firma 15 kuni 16,6 miljardit dollarit ning tegevuskasumit loodetakse selle numbri juures teenida -285 kuni 65 miljonit. Käibeprognoos oli samuti alla analüütikute ootuste.

Kuigi aktsia kukkus enne tulemuste avalikustamist 5,7%, siis pärast tulemusi rallis aktsia 8,99%, 283 dollarini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755