Raivo Sormunen • 31. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Ericssonilt kümnendi suurim kahjum, käive kasvab

Maailma suurim võrguseadmete tootja Ericsson näitas neljandas kvartalis 66,9 miljardi Rootsi krooni suurust käivet, ületades möödunud aasta näitajat 5% ja analüütikute keskmist 65,8 miljardi kroonist prognoosi. Samas tuli aga erakorraliste kulude tõttu vastu võtta viimase kümnendi suurim kvartalikahjum.

Ericssoni käibekasvu toetavad telekomioperaatorite kasvavad investeeringud võrkudesse, kuna üha enam nõuavad nutitelefone ja tahvelarvuteid kasutavad kliendid kiiret andmesidet, et veeta helistamise asemel aega internetis surfates ja videklippe vaadates.

Samas aga hingavad Ericssonile kuklasse konkurendid Huawei Technologies ja Nokia Siemens Networks.Ericssoni kvartalikahjum ulatus koguni 6,46 miljardi Rootsi kroonini, kuid selle taga oli 8 miljardi krooni eest STMicroelectronics`iga seotud ühisfirma ST-Ericsson varade mahakandmist.

Samas brutokasumilikkuse poolest ületas Ericsson taas analüütikute ootusi (31,1% vs. 30,7%).

„Meie sektor pakkus aasta jooksul erinevaid arenguid. Kui globaalsete teenuste ja toetusüksuse kasv oli tugev, siis võrguseadmete üksuses oli väljakutsuv aasta,“ märkis Ericssoni juht Hans Vestberg ning lisas, et aasta lõpetas ettevõte tugevate positiivsete rahavoogudega.

Sellest johtuvalt tõstab Ericsson ka veidi dividendimakset – 2,50 Rootsi kroonilt 2,75 kroonini aktsia kohta.

Ericssoni aktsia lõpetas eile Stockholmi börsil 68,8 Rootsi kroonil.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt