Autor: Väinu Rozental • 12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pensionifondide haldurid kaaluvad Arengufondi plaani

Igasuguse fondi valiku kriteeriumiteks on muu hulgas meeskond, nende eelnevad tööd, pakutav toode ise ja sealhulgas selle kulud ning kavandatavate investeeringute lepped, ütles ASi SEB Varahaldus juhatuse liige Sven Kunsing.

Äripäev kirjutas täna Arengufondi plaanist loobuda otseinvesteeringutest ning luua nn fondide fond, kuhu kaasata ka erakapitali, samuti pensioniraha.

„SEB pensionifondid kahtlemata kaaluvad sellist investeerimisvõimalust kõikide teiste saadaolevate alternatiivide kõrval,“ kommenteeris Kunsing ja lisas, et seda muidugi siis, kui see fondide fond ükskord valmis on.

„Praegu on SEB pensionifondid sarnase investeeringuna kasutanud BaltCapi erakapitalifondi, mis teeb otseinvesteeringuid Baltimaade mittenoteeritud ettevõtetesse, ning SEB enda private equity meeskonna loodud SEB Private Equity Opportunity fondi, mis investeerib globaalselt erinevate erakapitaliinvesteeringute fondijuhtide kaudu,“ täpsustas Kunsing.

Ta ütles, et üldiste investeerimispiirangute valguses on SEB pensionifondidel piisavalt investeeringuid alternatiivsetesse investeeringutesse. „Nende hulka kuuluvad kahtlemata ka erakapitaliinvesteeringud ehk private equity,“ lausus Kunsing. „Lähimal paaril aastal selliste investeeringute osakaalu märkimisväärset muutmist plaanis ei ole. Seda jällegi tulenevalt kehtivatest investeerimispiirangutest.“

ASi LHV Varahaldus juhatuse esimehe Mihkel Oja sõnul on LHV pensionifondid teinud ja tegemas erakapitali investeeringuid nii otse kui ka erakapitali fondide vahendusel. „Otsus, millisesse fondi investeerida, sõltub paljudest tingimustest, millest üks olulisemaid on fondijuhi varasem kogemus ja tulemus,“ rõhutas Oja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755