13. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefonide müük kukkus aastal 2012

Üle maailma läks eelmisel aastal müügiks 1,7% vähem telefone, sest majandustingimused raskenesid, tarbijate eelistused muutusid ning konkurents tihenes, teatas uuringufirma Gartner.

Lõpptarbijani toimetati mullu 1,75 miljardit telefoni, mida on 2011. aastaga võrreldes 1,7% vähem, vahendab Wall Street Journal. Selle sisse jäi ka 2012. aasta neljas kvartal, kus müügiks läks 207,7 miljonit nutitelefoni, mida on 38,3% rohkem kui aasta varem.

Gartner prognoosib, et käesoleval aastal jõuab lõpptarbijateni ligi miljard nutitelefoni. Koos tavatelefonidega peaks telefonide müük aastal 2013 küündima 1,9 miljardi ühikuni.

Apple ja Lõuna-Korea Samsung Electronics domineerivad nutitelefonide turul, hõivates kahe peale turust koguni 52%. Veel 2012. aasta kolmandas kvartalis kuulus neile 46,4%.

Endine turuliider Nokia suutis neljandas kvartalis müüki kasvatada tänu positiivset tagasisidet saanud Asha telefonidele ning uutele Lumia seeria telefonidele, mis kasutavad Windows Phone 8 operatsioonisüsteemi.

Sellele vaatama ei suutnud Nokia aga panna pidurit turuosa langusele, mis Gartneri sõnul pole veel kunagi varem nii väike olnud. Läinud aastal müüs Nokia 39,3 miljonit nutitelefoni, mis on vähem kui pool 2011. aasta müügist.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755