Autor: Marek Mühlberg • 14. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta vabaühendus on Eesti Interneti Kogukond

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit ühes riigikogu spiiker Ene Ergmaga tunnustavad täna Toompea lossi valges saalis kodanikuühiskonna tegijaid.

Tänavused tegijad on Eesti Interneti Kogukond, Teeme ära maailmakoristus, "Avatud külaväravad", Johanna Maria Juhandi, MTÜ Abikäsi, Kristel Altosaar, Silver Meikar ja Hooandja.

Aasta vabaühenduse auhinna pälvis Eesti Interneti Kogukond, kes lisaks veebruaris korraldatud paari tuhande osavõtjaga ACTA-vastasele meeleavaldusele jäi silma võimeka läbirääkija ning seaduseelnõude väljatöötamises osalejana. EIK on järjekindlalt seisnud internetivabaduse ning avalike andmete kättesaadavuse eest. Aasta vabaühenduse tiitliga kaasneb ka 5000 euro suurune preemia Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt.

EIK juhatuse esimehe Saskia Kiiseli sõnul on igasuguse tunnustuse ja auhinnaga alati probleemiks see, et vastu võtab seda üks inimene, aga tegelikult panustasid kümned, mõnikord sajad või isegi tuhanded. Kiisel tõdes, et EIK puhul väärivad tunnustamist ideaalid, mille eest organisatsioon seisab.

EMSL annab aasta tegija tiitleid kodanikuühiskonna arengule enim kaasa aidanud inimestele ja organisatsioonidele 1996. aastast. Kandidaate saavad esitada kõik soovijad, valiku teeb EMSL-i nõukogu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052