Autor: Väinu Rozental • 21. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eolane juht: ma ei alahinda ametiühingute jõudu

Kui Eestit mõne teise riigiga võrrelda, siis loomulikult pole ametiühingud meil nii tugevad, võrdles suure töötajaskonnaga ASi Eolane Tallinn juhatuse esimees Kalle Kuusik.

"Ma ei alahindaks seda, aga kas see just arvestatav on, on iseküsimus," vastas ta päevaküsimusele, kas ametiühingud on Eestis arvestatav jõud.

Kuusiku sõnul on igale ettevõtjale eetiline ja mõistlik, et arvestatakse töövõtjate huvidega. "Ma ei ütleks, et organiseeritud ametiühingut ei peaks olema," lausus ta. "Sest ettevõtted on ju erinevad. On ettevõtteid, kus on juba oma ametiühing, ja on ettevõtteid, kus ametiühingut ei ole, aga kui seal on keegi, kes võitleb töövõtjate eest, siis on sellest kindlasti abi."

Kuusiku kinnitusel on Eolane Tallinnas (endine AS Elcoteq Tallinn) ametiühing olemas ja selle esindajaga on väga hea koostöö. "Mõistame teineteise muresid ja lõppude lõpuks on ju meie mõlema huvi, et me oleme edukad. Sest kui ettevõttel läheb hästi, siis on see ka töötajatele parem," selgitas ta.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052