Autor: Inga Jakobson • 22. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: soovin riigile julgust otsustamisel 

95. vabariigi aastapäeva puhul uuris Äripäev, kuidas võiks Eesti muutuda järgmise viie aastaga. Milline oluline asi võiks olla Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval Eestis teisiti?

ASi Helmes juhatuse esimees Jaan Pillesaar sooviks riigimajanduslikku julgust oluliste otsuste ärategemisel. "See tähendaks madalamaid tööjõumakse, õhemat riiki ja immigratsiooni mõistlikku liberaliseerimist. See tähendab, majanduse kasvule ja tööhõive tõstmisele suunatud samme," selgitas ta.

Õhem riik tähendab Pillesaare sõnul riigiettevõtete erastamist ja haldusreformi. "Ning toob rohkem maksulaekumisi õpetajatele ja meditsiinisüsteemile. Nii saab tasapisi ka langeda see 38 protsenti kodanikest, kes mõtlevad riigist lahkumise peale," lisas Pillesaar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755