Ave Lepik • 5 märts 2013
Jaga lugu:

SEB: elektroonikasektor veab üles kogueksporti

Heameel on näha jaanuari statistikast, et tööstussektori veduril, elektroonikatööstusel, läheb jätkuvalt hästi, ütles SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe.

"See sektor on viimase poole aasta jooksul toodangumahtu aina suurendanud, nii et on vedanud ka koguekspordi mahu trendina kergelt tõusvasse joonde," ütles Arumäe.

Tema sõnul poke pilt aga tööstusharuti sugugi ühtlane, sest on languses ja tõusvaid sektoreid. "Suuremad tööstusharud olid seekord valdavalt plusspoole peal. Sealhulgas üks suuremaid harusid - toiduainetööstus - näitas jaanuaris kõrgeimat kasvu viimase aasta jooksul," kommenteeris Arumäe.

Jaanuarikuine 6% kasv on Arumäe hinnangul olusid arvestades hea tulemus, mis näitab, et eksporti on suudetud jätkuvalt ikkagi kasvatada. "Viimaste kuude tööstustoodangu kasvud on olnud pigem head ning indikeerivad, et detsembrikuine ekspordi langus jäi ajutiseks, seda vähemasti jaanuari seisuga," ütles Arumäe. "Kõikide tööstusharude eksport kokku on ikkagi aga üsna heitlik ning üleüldist positiivset fooni ei ole. Tööstustoodangu kasv on kergelt haavatav ning kuiselt palju kõikuv, sõltudes üksikute tööstusharude erinevast käekäigust."

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee