Autor: Marek Mühlberg • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna kell 13-14 on üle-eestiline e-tund

5. märtsil kell 13-14 viiakse läbi üle-Eestiline e-tund, mille käigus osalevad riigiasutused ja eraettevõtted tutvustavad oma elektroonilistes kanalites kasutatavaid teenuseid.

Ettevõtmise eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu nende aega ning kulusid säästvate nutikate e-teenuste olemasolule ja kasutamismugavusele.

“Üle kogu riigi toimuv “e-tund” on avalöök 4. – 10. märtsini toimuvale e-teenuste nädalale, mille raames kuulutatakse välja tänavune Eesti parima e-teenuse valimise konkurss,“ ütles Kalle Arula, Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori asetäitja, lisades: “Nädala kulminatsiooniks on 6. märtsil toimuv inspiratsiooniseminar “Eesti IT-tiigri järgmine hüpe”, kus räägitakse e-teenuste tulevikust, diskuteeritakse teenuste kvaliteedi ja kvantiteedi üle, tutvustatakse erinevaid võimalikke e-äri mudeleid ja ärgitatakse osalejaid uutele arendusmõtetele.”          ?

“Soovime e-teenuste nädalaga tõmmata avaliku sektori, eraettevõtete kui ka kasutajate tähelepanu olemasolevate e-teenuste tutvustamisele ja konkursile esitamisele, samuti uute teenuste edasiarendamise vajadusele,” rõhutas Arula. ??Hinnanguliselt on Eestis e-teenusena kättesaadav ettevõtetele mõeldud teenustest 100% ja eraisikutele mõeldud teenustest 97%. Uuringud näitavad, et kõik teenused ei leia sihtrühmade poolt aktiivset kasutamist ja üldine teadlikkus e-teenuste olemasolust võiks olla kõrgem.         ??

E-teenuste nädala raames toimuval üleriigilisel aktsioonil “e-tund” tutvustatakse inimestele võimalusi ajada riigi või erafirmadega asju e-kanaleid kasutades. Tallinna Perekonnaseisuamet soovitab kõigil, kes seda veel teinud ei ole, proovida e-teenust, mis võimaldab lapse nime sobivust interneti teel kontrollida. Maksu- ja Tolliamet aga  tutvustab e-tunni ajal teenindussaale külastavatele klientidele võimalust esitada näiteks tuludeklaratsioon elektrooniliselt.  Eesti suuremad meediaettevõtted teevad “e-tunni” ajal kõigile tasuta kättesaadavaks oma muidu tasulised internetikeskkonnad, et pakkuda lugejatele võimalust tutvuda e-kanalites avaldatava lisaväärtusega sisuga. “e-tunnil” osalevad Eesti Ekspress, Eesti Päevaleht, Laupäevaleht LP, Maaleht, Postimees ja Äripäev.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052