Autor: Romet Kreek • 6. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti trahviti 561 miljoni euroga

Euroopa Liidu regulaatorid trahvisid Microsofti 561 miljoni euroga, kuna ettevõte rikkus veebilehitsejate kokkuleppe tingimusi, mis lubas kliendil valida teisi veebilehitsejaid lisaks Internet Explorerile, vahendab Bloomberg.

Tänane trahv, mis moodustab ühe protsendi kompanii 2012. aasta käibest, viib Microsoftile ELi poolt aastakümnel esitatud koguarve suuruse 2,24 miljardile eurole.

Maailma suurim tarkvarakirjutaja nõustus 2009. aastal pakkuma rivaalide lehitsejatele ligipääsu osana kokkuleppest, et parandada suhteid ELi regulaatoritega. Mullu juulis teatas ettevõte, et nad avastasid, et umbes 28 miljonit kasutajat ei saanud Windows 7 Service Pack 1 sellist valikut. See mõjutas umbes kümmet protsenti arvutitest, kuhu see versioon installeeriti.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112