7. märts 2013
Jaga lugu:

Fondijuht, kellele meeldib Apple?

Kuigi eile otsustasid Barclaysi ja Citigroupi analüütikud Apple'i aktsia hinnasihti ja müügiprognoose alandada, kuid ometi leidub üks fondijuht, kes ostab aktsiaid juurde ja kellele meeldib firma jätkuvalt.

Selle fondijuhi nimi on Paul Theron, kes juhib Vestacti aktsiainvesteeringuid ning intervjuus MarketWatchile ütles, et tema ostab praegu maailma suurima turuväärtusega firma aktsiaid juurde.

"Meile endiselt meeldib Apple. Ma ei usu, et turg hindab adekvaatselt Tim Cooki ellu viidud muutusi tootmisahelas ning kõiki uusi iPhone'i võrgupartnereid arenevates riikides," ütles Theron.

Pikaajaline Apple'i fänn Theron on tasapisi ostnud aktsiaid juurde alates 2008. aasta novembrist, kui aktsia hind oli veel 95 dollarit. Fondijuht pole mures iPhone'i müügi pärast, sest tema sõnul seisab sel ees veel aastaid tugevat müüki.

"Muidugi on konkurents karm, kuid mulle meeldib Apple'i kallima otsa nišš ning Tim Cooki investeeringud tootmissüsteemi hakkavad tulevatel aastatel ära tasuma nii suurema kasumimarginaali ning lühema arendustsükli abil," selgitas ta.

Lisaks ütles fondijuht, et ta vahetas Coca-Cola aktsiad välja Starbucksi aktsiate vastu. "Me muutusime üha murelikumaks suhkruga gaasiliste jookide suhtes ning nendega seotud terviseriskidesse. Kohvil on kergem tee ees ja Starbucksil on suurepärane bränd Hiinas," selgitas Theron.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt