Autor: Kaisa Gabral • 12. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma ZeroTurnaround viis keha USA firma alla

Programmeerimisega tegelev eestlaste idufirma ZeroTurnaround viis väärtpaberite keskregistri andmetel aktsiad USA firma ZeroTurnaround Incorporationsi alla. Ettevõtte juhatuse liikme Jevgeni Kabanovi sõnul on tegemist juriidilise vangerdusega.

”See on puhtalt juriidiline värk, omanikud on meil samad. Meil olid omad põhjused selleks, kuid liigutasime lihtsalt ettevõtte emakeha USA alla,” kommenteeris liigutust Kabanov.

Praegune toiming sarnaneb Fortumo aasta alguse käigule. Tänavu jaanuaris sai rahvusvaheliselt mobiilimakseid pakkuva Fortumo OÜ suuromanikuks USAs registreeritud Fortumo Holdings Inc, Eesti ettevõtte juhatuse liige Rain Rannu ei soovinud siis muutust kommenteerida. Mõned päevad hiljem saabus aga kinnitav uudis, et  mobiilimakseid pakkuva Tartu firma Fortumo omanikeringiga on liitunud tehnoloogiahiid Intel ja USA riskikapitalifirma Greycroft. “Koostöö Intel Capitali ja Greycroftiga võimaldab meil oma kasvuplaane kiiremini realiseerida, kaaludes muu hulgas ka strateegilisi partnerlusi ja teiste ettevõtete omandamist," märkis Rannu.

Küsimuse peale, kas ZeroTurnaroundil võiks olla  plaanis ettevõttesse raha kaasata, vastas Kabanov, et praegu mitte. “Praegu meile piisab omavahenditest,” märkis Kabanov. Samuti ei ole ettevõttel tema sõnul plaanis osalusi müüa.

Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri 2007. aastal Tartus asutatud ZeroTurnaround on loonud produktiivsustehnoloogiad, mis aitavad Java arendajatel kiiremini ja paremini programmeerida ning kirjutatud koodi kasutusse võtta, hoides kokku nii aega kui ka raha. Ettevõtte lipulaev JRebel võimaldab koodimuutusi kohe näha ning hoida programmeerijal aastas kokku 4-6 nädalat tööaega. Aasta eest alustati ka süsteemihalduritele mõeldud toote LiveRebel müüki. Ettevõtte tuntumate klientide seas on eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa, Oracle ja USA Föderaalreserv.

 

 

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052