22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry Z10 jõuab täna poelettidele

Järgmine nädal saab Kanada raskustes nutitelefonide tootja BlackBerry jaoks olema äärmiselt tähtis, sest firma uus telefon jõuab USAs müüki ning firma valmistub kvartalitulemuste avalikustamiseks.

BlackBerry uusim telefon Z10, mida tutvustati juba jaanuari lõpus, jõuab täna AT&T riiulitele. Tuleval nädalal saavad telefoni ostma hakata ka Verizon Wirelessi ja T-Mobile'i poodidest, vahendab MarketWatch.

Järgmisel neljapäeval avalikustab firma enda majandusaasta neljanda kvartali tulemused. See sisaldab ka Z10 esialgseid müüginumbreid teistel turgudel. Uus telefon töötab BlackBerry 10 operatsioonisüsteemil, mida nähakse firma viimase võimalusena võistelda suuremate konkurentidega nagu Android ja Apple'i iOS.

Investorite entusiasm on samas kasvanud. Enne Z10 debüüti USA turul on firma aktsia märtsis kallinenud 20%, 16,16 dollarini. Ometi see ilmestab volatiilsust firma aktsias, sest nädal enne Z10 debüüti oli aktsia 52 nädala tipus, 17,90 dollari peal.

USA müük järgmisel nädalal avalikustatavates numbrites ei kajastu. Küll aga on seal numbrid Suurbritannia, Kanada ja India turult, kus telefon läks müüki juba veebruaris.

BlackBerry oli veel 2000ndate teises pooles konkurentsitu nutitelefonide liider, kuid Apple ja Samsung on sellest järele jätnud vaid riismed. IDC andmeil kahanes BlackBerry ülemaailmne turuosa 2012. aastal 4,5%ni, olles 2011 veel 10,3%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932