Autor: Ave Lepik • 28. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti valib parimat e-teenust

Eesti parima e-teenuse tiitlile kandideerivad EMT ja Swedbanki kõrval ka tuntud idufirmad Pipedrive ja Transferwise, samuti vabakondlikud ja riiklikud e-lahendused.

Suurim konkurents valitseb tänavu e-äri valdkonnas, kus esikoha eest võistleb kolmkümmend kaks teenust, teatasid konkurssi korraldavad Riigi Infosüsteemide Amet ja World Summit Award Eesti.

Lisaks suurtele ja tuntud tegijatele nagu Starmani STARbox ning Fits.me võistleb ka täiesti uusi lahendusi – näiteks lastehoidu ja koduabilisi vahendav Look4Care või eestlastele tuntud peastarvutamis- ehk pranglimismäng Matatron.

Konkursi žürii esimehe Katri Ristali sõnul näitab konkursi vajalikkust iga korraga kasvav kandidaatide arv. “Mitmed varasemalt osalenud ettevõtted on konkursi tulemusena oma e-lahendusi veelgi kasutajasõbralikumaks lihvinud, saanud oma teenusega YouTube’i vaatajamiljonäriks või on saadud tunnustus aidanud võita kliente välisturgudel,” sõnas Ristal.

Konkursile said teenuseid ja lahendusi esitada nii teenusepakkujad ise kui ka teenuste tootmisesse kaasatud tarkvaraarendusettevõtted. E-teenused võivad olla väga erinevat tüüpi, näiteks infoteenused ja portaalid, dokumentide ja taotluste menetlusteenused, e-demokraatia teenused, iseteeninduskeskkonnad jmt.

Selle aasta konkursile kandideeriti seitsmes kategoorias: e-äri, e-tervis, e-haridus, e-meelelahutus, e-kultuur, e-valitsemine ja e-kaasamine. Lisaks nimetatud seitsmele kategooriale valitakse ka peavõitja. Samuti valitakse kuni kaheksa teenust, mis esindavad Eestit rahvusvahelisel e-teenuste konkursil. Võitjad kuulutatakse välja 19. aprillil Infoühiskonna konverentsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052