28. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina asunud tugevalt Apple'it ründama

Hiina riigimeedia on jätkuvalt tugevalt kritiseerimas Apple'it ning ameitvõimud teatasid, et suurendavad järelvalvet firma üle seoses tarbijakaitsega.

Hiina riiklik tööstuse ja kaubanduse administratsioon teatas neljapäeval, et karmistab järelevalvet Apple'i ja teiste tehnoloogiafirmade üle, vahendab Wall Street Journal.

Enne seda on neli päeva järjest Hiina kommunistliku partei ametlik häälekandja People's Daily ilmutanud artikleid, mis on kriitilised Cupertino firma iPhone'ide ja arvutite garantii osas.

Tänane pressiteade on esimene avalik märk, et valitsus võtab ette konkreetseid samme vastuseks valitsuse juhitud meedia märkustele, kuigi pressiteatest ei selgu, milliseid samme täpselt ette võetakse.

Viimase kahe nädala jooksul on Hiina riiklik meedia läkitnud ridamisi rünnakuid Apple'i vastu. 15. märtsil süüdistas Hiina riiklik kesktelevisioon Apple'it garantii aja vähendamises ning klienditeeninduse poliitika vastuvõtmises, mis erineb oluliselt teistest riikidest. Hiina on Apple'i suuruselt teine turg USA järel.

Apple ei ole ainukene riikliku meedia rünnaku alla jäänud välisfirma, Viimase aasta jooksul on tugevalt kriitikat pidanud taluma ka Volkswagen ning KFC kiirtoidukette opereeriv Yum Brands.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755