1. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype Airways sündigu!

Eesti riik võiks müüa poole Estonian Airi aktsiapakist ning anda laenukohustused, töötajad, lennuki pargi ja operaatoriõiguse üle tarkvarafirmale Microsoft, mille tulemusena asutataks ühiselt IT-gigandiga uus lennufirma nimega Skype Airways, paneb ette Masskampaaniad.neti tegevjuht Siim Kaevats.

Nii vabaneks Eesti riigi ühest suuremast murelapsest ja saaks pikemaajalises perspektiivis korraliku dividendiallika. Microsoft saaks maailma vallutada uute innovatsioonitehnoloogiatega, mille kandepinnaks oleks tõenäoliselt tuleviku mõistes tehnoloogiliselt maailma arenenuim ja arvatavasti ka eelistatuim lennufirma.

Kui Microsoft siseneks lennundusse ja asuks juurutama riistvaratehnoloogiaid sarnase võimsusega, nagu ta on seda teinud tarkvaratööstuses, asutaks ta sellega lennunduses sisuliselt uue teadusharu, mis oleks konkurentidest klassi võrra kõrgem nii tehnoloogiaalaselt kui ka investeerimisvõimekuse poolest.

Miks peaks Microsoft lennundusse sisenema? Seda loe Äripäeva tänasest paberlehest.

Autor: Vilja Kiisler, Siim Kaevats

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755