• 02.04.13, 14:41
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

E-hangete osa kasvas topelt

Kui eelmisel aastal korraldati kõikidest riigihangetest e-menetlusena 15 protsenti, siis aasta esimese kvartaliga osakaal kahekordistus ja tõusis 31 protsendini.
Rahandusministeerium teatab, et e-riigihanke kasuks on otsustanud 617 hankijat, kusjuures kümned hankijad on e-menetlust kasutanud kõikide hangete läbiviimisel.
Hankijateks on näiteks teskkonnaamet, Tallinna Keskkonnaamet, tööinspektsioon, SA Teaduskeskus Ahhaa, Võru linnavalitsus, maksu- ja tolliamet ning rahandusministeerium.
Enim e-menetlusi on korraldanud Tallinna Tehnikaülikool, Riigimetsa Majandamise Keskus, Tartu linnavalitsus ning politsei- ja piirivalveamet.
Sellest aastast peab hankija võimaldama elektrooniliste pakkumuste ja taotluse esitamist vähemalt 50 protsendi ulatuses eelarveaastal planeeritavate riigihangete rahalisest mahust.
Rahandusministeerium pakub jätkuvalt hankijatele ja pakkujatele tasuta e-riigihangete keskkonna kasutajakoolitusi. Eelmisel aastal koolitas ministeerium üle 600 kasutaja. Täpsem info ja registreerumine infoportaali koolituste lehel.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele