Autor: Marek Mühlberg • 3. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion pakub võimalust oma kodu veebi kaudu juhtida ja jälgida

Elion toob turule kodujuhtimise teenuse, mis võimaldab ühendada suure osa koduelektroonikast nutikate seadmetega, mille abil muutuvad need kaugelt hallatavaks.

Kodujuhtimine võimaldab inimestel jälgida oma korterit või maja kaamerate ja andurite abil ning automatiseerida koduste elektroonikaseadmete töö. Ise eemal viibides saab seadmeid veebist, telefonist või tahvelarvutist juhtida ning näha nende jooksvat elektrikulu ja olekut. Samuti on võimalik vaadata energiakulu statistikat ja ajalugu.

Pistikusse ühendatud seadmetele on võimalik õpetada selgeks reeglid, mis lülitavad tulesid, telerit või muid seadmeid automaatselt sisse ja välja. Kodu saab ka valvesse panna ning ohu või häire korral tellida teate mobiili või meili peale. Oma kodus toimuvat näevad ja saavad hallata ainult koduomanikud ise.

„Usun, et lähiaastatel seisab ees kodude digitaliseerumine, mis viib enamiku koduelektroonikast internetti, seadmeid saab distantsilt juhtida ning me omame üha enam kontrolli oma kodu üle ka siis, kui ise mujal viibime,“ ütles Elioni toodete ja süsteemide arendustalituse juht Enn Saar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755