Autor: Ken Rohelaan • 2. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suuremate ekraanide puudus võib Nokiale anda tagasilöögi

Nokia proovib tagasi trügida nutitelefonide turule Lumiaga, kuid praegu riskitakse järgmise suure trendi maha magamist, sest tarbijad on hakanud rohkem kasutama suuremate ekraanidega telefone ja tahvelarvuteid, vahendas Bloomberg.

Nutitelefonide ostjad on hakanud aina enam hankima seadmeid, mille ekraani suurus on viis tolli (13 sentimeetrit) või enam. Selline lahendus peaks võimaldama mugavamat internetikasutust ja videote vaatamist. Sama lahenduse leidmiseks hangitakse väiksema ekraaniga telefonide kõrvale tahvelarvuteid. Nokia peab hetkel kõrvale jääma mõlemast kategooriast, mida valitsevad Samsung ja Apple.

"Seda trendi ei tohi mööda lasta," ütles IDC analüütik Francisco Jeronimo. "Inimesed kasutavad nüüd nutitelefone teisiti, tarbides meediat kiiremates mobiilivõrkudes. Ning 5-tolline ekraan nutitelefoni jaoks tundub peos lihtsalt õige."

Jeronimo teatel suurenes mullu 5-tolliste ja suuremate ekraanidega telefonide müük 29,7 miljoni ühikuni, 2011. aastal oli vastav näitaja 1,2 miljonit.

Jeronimo sõnul valmistab Nokia peaaegu kindlasti ühte suuremat seadet, mis tuleks turule loetud kuude jooksul. Nokia kõneisik James Etheridge keeldus kommenteerimast seoses suuremate ekraanidega nutitelefonide ja tahvelarvutite plaanidest, teatades ettevõtte jätkuvatest uurimistest tarbijate huvide kohta.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 13:05 (Eestis kell 20:05) langes Nokia Oyj 0,31%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kukkunud 40,59%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755