Autor: Romet Kreek • 4. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa sendiveeretajad ohustavad Apple’it

France Telecomi juhatuse esimees Stephane Richard ütles, et klientide süvenev kasinus ohustab kallimate telefonide nagu Apple’i iPhone müüki, vahendab Bloomberg.

„Käimas on klientide tarbimiskäitumise muutumise periood,“ ütles Richard. „Üha vähem ostlejaid otsib värskeimat ja ägedaimat telefoni. Üha enam otsitakse madalamat hinda mobiilside teenuse eest.“

Muutus on olnud eriti ränk Euroopas, kus inimesed säilitavad olemasoleva telefoni operaatorit vahetades. Halveneva majanduse ja kasvava konkurentsi tingimustes on France Telecom kogenud hindade 25% langust viimase kolme aasta jooksul, mis kärbib kasumimarginaali ja kukutab aktsiat. Odavaim pakett, mis pakub piiramatult kõnesid ja tekstisõnumeid ning 3GB andmevahetust maksab umbes 20 eurot kuus, mis on vaid pool T-Mobile USA 50dollarilise paketiga.

Jätkuv püksirihma pingutamine Prantsusmaal ja mujal Euroopas on vähendanud klientide arvu, kes ostavad telefone tipphindadega, ütles Richard. Ilma operaatorite subsideerimiseta müüks iPhone umbes 600 dollariga, mis muudaks selle paljudele ostjatele vastuvõetamatult kalliks.

Muutus võib osutuda tajutavaks, kui sel aastal toob Apple turule uue iPhone’i. Tavaliselt on uus toode toonud poeuste taha pikad sabad ning kõrged ootused.

„Vähem on varaseid ostjaid ja võimalik, et uue iPhone’i turule toomine muudab selle nähtavaks,“ ütles ta. „600 dollariga telefoni müük muutub üha raskemaks.“

Apple’i pressiesindaja keeldus kommentaaridest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755