Autor: Marek Mühlberg • 7. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mihkel Tikk: koolitame ise IT projektijuhte

Riigiportaali Eesti.ee juht Mihkel Tikk tõdes seminaril "Avaliku sektori infosüsteemide planeerimine ja arendamine," et sageli peab avalik sektor palgatava IT projektijuhi ise välja koolitama.

Tikk selgitas, et avaliku sektori palgatase pole võrreldav IKT sektori pakutavaga ning kvalifitseeritud IT projektijuht oskab oma väärtust hinnata. Riigiportaali juhi sõnul ei jäägi avalikul sektoril muud üle kui palgasurvega arvestada või töötajad ise välja koolitada.

Ressursside planeerimist lahates märkis Tikk, et riik on õhuke ja väga kerge on inimesi üle koormata. "Tuleb leida kohad, kus organisatsiooni sisene ressurss puudub ja panna see hankesse kirja," andis Tikk nõu.

Uute infosüsteemide loomist kommenteerides soovitas Tikk projekti lihtsuse ja maksumuse huvides kaaluda eraldiseisva süsteemi asemel olemasolevate vahendite kasutamist. "Arendame riigiportaali raames taaskasutatavaid komponente ning loome lisaressurssi selleks, et projektijuhid ja asutused ei peaks “nuputama” uusi lahendusi," sõnas Tikk.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474