Jaga lugu:

Mihkel Tikk: koolitame ise IT projektijuhte

Riigiportaali Eesti.ee juht Mihkel Tikk tõdes seminaril "Avaliku sektori infosüsteemide planeerimine ja arendamine," et sageli peab avalik sektor palgatava IT projektijuhi ise välja koolitama.

Tikk selgitas, et avaliku sektori palgatase pole võrreldav IKT sektori pakutavaga ning kvalifitseeritud IT projektijuht oskab oma väärtust hinnata. Riigiportaali juhi sõnul ei jäägi avalikul sektoril muud üle kui palgasurvega arvestada või töötajad ise välja koolitada.

Ressursside planeerimist lahates märkis Tikk, et riik on õhuke ja väga kerge on inimesi üle koormata. "Tuleb leida kohad, kus organisatsiooni sisene ressurss puudub ja panna see hankesse kirja," andis Tikk nõu.

Uute infosüsteemide loomist kommenteerides soovitas Tikk projekti lihtsuse ja maksumuse huvides kaaluda eraldiseisva süsteemi asemel olemasolevate vahendite kasutamist. "Arendame riigiportaali raames taaskasutatavaid komponente ning loome lisaressurssi selleks, et projektijuhid ja asutused ei peaks “nuputama” uusi lahendusi," sõnas Tikk.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt