8. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma juhtiv merekaartide tootja kolib Eestisse

Itaalia navigatsioonikaartide tootja Navionics kolib oma tehnoloogiaarenduse Eestisse. Firma Eesti üksuses leiab tööd 30 veebi- ja mobiilirakenduste arendajat.

Navionicsi asutaja ja omaniku Giuseppe Carnevali sõnul langes valik Eesti kasuks, sest Balti riikide võrdluses on Eestil mitmed eelised, alates madalast korruptsioonitasemest, soodsatest maksu- ja tööseadustest ja lõpetades riigi kõrgendatud huvi ja IT-kompetentsiga.

Navionicsi siinset üksust hakkab juhtima senine GuardTime'i juht Raul Vahisalu, kellele merendus on pikaaegne hobi.

Üks Navionicsi siiatuleku vahendajaid oli EAS. „Minu mõte oli see, et hästi põnev firma - on loonud esimese elektroonilise navigeerimisseadme, mis on laevade ja purjekate peal. Kogu laevanduse elektrooniliste merekaartide arendus hakkab nüüd olema Eestis,“ rääkis EASi juhatuse liige Martin Hirvoja. Tema sõnul on Navionics väärikas täiendus meie innovaatiliste IT-ettevõtjate perekonda, kuhu juba kuuluvad nt Skype, Regio, ICD ja Now!Innovation. „See on hea näide palju räägitud kõrge lisandväärtusega targast majandusest,“ oli Hirvoja rõõmus.

Navionics on Itaalia päritolu merede, järvede ja jõgede elektrooniliste navigatsioonikaartide ja -süsteemide arendaja ja tootja. Talle kuulub maailma suurim erakasutuses mere- ja järvekaartide andmebaas.

Kõigil kontinentidel tegutsevas ettevõttes töötab üle 500 inimese. Peakorterid asuvad Itaalias, USAs, Indias ja Suurbritannias. Eestist saab ettevõtte keskne arendusüksus, mis võtab üle tööülesanded Itaalia ja India üksustelt.

Endisest GuardTime'i juhist Raul Vahisalust saab üks kolmest Navionicsi juhatuse liikmest, juhatuse liikmed on veel omanik Giuseppe Carnevali ja personalijuht Jaqueline Carnevali.

Autor: Ave Lepik, Marta Jaakson

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755