Autor: Ken Rohelaan • 9. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson ostab Microsoftilt IPTV

Ericsson jõudis Microsoftiga kokkuleppele osta IPTV äri, mis toodab tarkvara, millega saab telefoniga internetist telesaateid vaadata, vahendas Reuters.

"See tehing täiendab Ericssoni liidrikohta rohkem kui 40 kliendiga, tuues teenuse rohkem kui 11 miljoni tellija majapidamisse," ütles Ericssoni asepresident Per Borgklint. Ericsson soovib IPTV teenust pakkuda telekomiettevõtetele, kes konkureerivad kaabel-, satelliit- ja veebipõhise meedia teenuse vahendajatega.

Ericsson ei soostunud ostuhinda avaldama. Ettevõtte teatel töötab IPTV-s üle 400 inimese maailmas.

Ericssoni hinnangul ulatub IPTV ülemaailmne turg 2013. aastal hinnanguliselt 76 miljoni tellijani, kellelt saadav müügitulu on 32 miljardit dollarit. Aastaks 2015 peaks tellijate arv kasvama 105 miljonini ning müügitulu 45 miljardi dollarini.

Stockholmi börsil tõusis Ericsson AB aktsiahind 0,19%. New Yorgi aktsiaturul langes Microsoft aktsiahind 0,64%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052