11. aprill 2013
Jaga lugu:

Insaiderid müüvad, investorid ostavad

USA suurimate tehnoloogiafirmade insaiderid on müümas viimase kuue kuu jooksul läbi aegade suurimas koguses aktsiaid, samas kui aktsiaid ostvad investorid on viinud Nasdaqi komposiitindeksi 12 aasta tippu.

Enam kui 55 miljonit aktsiat müüdi viimase kuue kuuga ning insaiderid ostsid kõigest 1780 aktsiat, selgub 10 suurima tehnoloogiafirma andmetest, mida vahendab CNBC. See teeb müügi-ostu vahekorraks 31 109 aktsiat ühele!

"Insaiderite aktiivsus kinnitab, et roosiline stsenaarium hindade odavusest on illusioon," ütles andmed kogunud Crosscurrents kliendikirja avaldaja Alan Newman. "Insaideritel ei ole mingit kindlust enda firmade suhtes. Kuigi hinnad võivad anda märku, et kõik on korras, siis me oleme endiselt ühes enim spekulatiivses faasis, mis kunagi olnud."

Tehnoloogiasektori puhul tasub aga arvesse võtta sektori omapära. Paljud firmad maksavad enda töötajatele optsioonides, mistõttu on müüginumbrid selles sektoris eriti suured.

"Ma ei pööraks sellele liiga palju tähelepanu," ütles riskifondi Rosecliff Capital juht Michael Murphy. "Ma usun, et juhtkonnad lihtsalt timmivad enda ülearuseid aktsiaid. See ei anna märku ei pulli- ega karuturu saabumisest, vaid kõnetab hiljutist suurt rallit."

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt