19 aprill 2013
Jaga lugu:

IBMi kasum jäi esimest korda alla ootuste pärast 2005

Maailma suurim tehnoloogiateenuste pakkuda International Business Machines Corp (IBM) jäi esimest korda kasuminumbritega analüütikute ootustele alla pärast 2005. aastat oodatust lahjema riistvara müügi tõttu.

Ettevõtte korrigeeritud esimese kvartali kasum oli 3 dollarit aktsia kohta. See jäi Bloombergi küsitletud analüütikute 3,05-dollarilise prognoosile alla. Puhaskasumit teeniti 3,03 miljardit dollarit võrreldes aastataguse 3,07 miljardi dollarilise puhaskasumiga.

Lisaks teatas firma, et koondab töökohti ja müüb maha äriüksusi. IBM on hädas olnud lahja nõudlusega riistvarale ja konsultatsioonidele, mistõttu keskendutakse rohkem äridele nagu andmeanalüüs ja mobiiltelefonide turvamine.

"Tegu on Euroopa, finantsteenuste ja tarbijakulutustega kombinatsiooniga, mis nende tulemusi mõjutavad," kommenteeris Bloombergile Stifel Nicolaus & Co analüütik David Grossman, kes soovitab firma aktsiat osta. "Ma ei suhtu käimas olevasse kvartalisse suurte ootustega," lisas ta.

IBMi aktsia liikus järelturul tulemuste avalikustamise järgselt punases, kukkudes 4,90%, 197,00 dollarini. Enne seda sulgus firma aktsia 207,15 dollaril, mis tähendab 8,1% tõusu käesoleval aastal.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee