Autor: Rainer Saad • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoin äratas USA regulaatorite huvi

USA finantsregulaatorid on arutamas, kas virtuaalraha bitcoin võib olla vastuolus nende kehtestatud regulatsioonidega.

„Bitcoin on loomulikult midagi sellist, mida me peame uurima,“ ütles USA kaubafutuuridega kauplemise komitee (CFTC) volinik Bart Chilton Financial Timesile. „See pole monopoli-raha, kuna inimesed võtavad selle instrumendiga ette reaalseid riske ja meie peame turgusid ja tarbijaid kaitsma.“

Märtsis ütles USA rahandusministeerium, et kõiki firmasid, mis vahetavad või teevad ülekandeid virtuaalrahaga, peetakse „rahateenuste ettevõteteks“. See tähendab, et nad peavad valitsusele andma informatsiooni oma tegevuse kohta ning võtma kasutusele rahapesuvastased meetmed.

„Isegi kui USA regulaatorid muudavad bitcoini kasutamise Ameerika Ühendriikides keeruliseks, on inimestel seda jätkuvalt kerge kasutada,“ ütles Bitcoinstore.com’i asutaja Roger Ver.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474