Ave Lepik • 7. mai 2013
Jaga lugu:

ProgeTiiger paneb koolilapsed arvutimänge testima

Täna testivad kooliõpilased idufirmade kiirendi GameFounders kontoris arvutimänge ja annavad neile eksperthinnangu.

Katsetatakse Itaalias, Indias, Leedus, Saksamaal ja Makedoonias loodud mänge.

„Arvestades nutitelefonide ja arvutite kättesaadavust hakkavad lapsed mängima juba eelkoolieas. Paljud mobiili- ja arvutimängud, millega vanemad hakkama ei saa, on laste käes käkitegu,” selgitas GameFoundersi juht Kadri Ugand ja lisas, et seepärast kaasabki ProgeTiigri programm testimisse koolilapsi.

„Eriline on sündmus seepoolest, et kohtuvad õpilased, kes on programmeerimises algajad ning start-up firmade inimesed, kes püüavad äriideega läbimurret saavutada," rääkis ProgeTiigri projektijuht Ave Lauringson.  

Tänasel üritusel osaleb kaks ProgeTiigri pilootkooli, Saaremaa Ühisgümnaasium ja Tallinna Lasnamäe Vene Lütseum. 

GameFounders on esimene Euroopas asuv ärikiirendi, mis tegeleb vaid mänguvaldkonna ettevõtjatega. Kiirendi, mida rahastab EAS Startup Estonia programm, pakub alustavatele ettevõtjatele algkapitali kõrval ka tipptasemel mentoreid, partnerluskokkuleppeid ja ligipääsu ülemaailmsele kontaktvõrgustikule. Hetkel Eestis olevad mänguettevõtjad on kiirendi teine lend.

ProgeTiiger on Tiigrihüppe Sihtasutuse algatatud programm Eesti üldhariduskoolidele, mille raames saavad 1.–12.klassi õpilased teadmisi programmeerimisest, veebilehtede ja -rakenduste tegemisest, arvutimängude loomisest ja paljust muust.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt