Autor: Raivo Sormunen • 15. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljardär Daniel Loeb: Sony tuleks tükeldada

Miljardär ja riskifondi Third Point LLC asutaja Daniel Loeb soovitab Sonyl eraldada kahjumlik elektroonikaüksus meelelahutusüksusest ning tuua viimati mainitud aktsiaid börsile, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Loeb soovitab müüa aktsiate avaliku emissiooni käigus kuni 20% Sony meelelahutusüksuse aktsiatest, mis oleks eraldatud probleemsest ja kiratsevast elektroonikaärist ning mis saaks ühineda ülejäänud meelelahutustööstuse aktsiatega, mis on juba viimased kolm ja pool aastat rallit nautinud.

Sonyle kuulub üliedukas Columbia Pictures Industries, mille viimase aja hittidest võib välja tuua Ämblikmehe ja Mehed Mustas seeriad ja James Bondi 23. filmi "007 Skyfall".

Bloomberg Industriesi analüütik Paul Sweeney arvab, et hetkel võib Sony meelelahutusüksuse väärtus olla 8 miljardi dollari juures, kuid selle hind ulatub eraldumise korral ka 12 miljardi dollarini. „Investoritel on suure Sony sees raske selliseid ärisid hinnata.“

Sony meelelahutusüksust hinnatakse hetkel 8kordse EBITDA kasumi juures, samas kui konkurentidel on see näitaja 10-11 juures.

Sony aktsia hüppas täna Tokio börsil 2072 jeenini ehk 10,4%, tõstes firma turuväärtuse 20,2 miljardi dollarini. Ehkki elektroonikatööstuse aktsia hind on viimase aastaga 118% rallinud on ta oma 2000. aastal saavutatud tipphinnast endiselt 87% odavam.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755