Autor: Marek Mühlberg • 16. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UK sariettevõtja: ettevõtjad ei ole loomult riskialtimad

Suurbritannia sariettevõtja Colin Wilkinson tõdes eile Tartus toimunud StartSmart start-up konverentsil, et arusaam justkui oleksid ettevõtjad loomult enesekindlamad ja riskialtimad, on müüt.

"Ettevõtja ei pea olema kindel mitte iseendas, vaid oma tootes," selgitas Wilkinson. "Ka uuenduslikud äriideed ei pea sündima ettevõtja enda peas, oluline on aga ümberringi häid ideid märgata ja neid teostada suuta." Puuduolevaid kogemusi ja oskusteavet aitab Wilkinsoni sõnul kompenseerida hea meeskond.

Wilkinsoni sõnul võtavad ettevõtjad ka oluliselt vähem riske, kui väliselt paistab: "Ettevõtja ülesanne on riskidest teadlik olla ja neid hallata. Kõrvalseisjate jaoks jääb tihti märkamatuks see töö, mida ettevõtja on teinud riskide maandamiseks."

Colin Wilkinson on Suurbritannia ettevõtja ja konsultant, kes on olnud noorim börsiettevõtte juht Suurbritannias ning 2009. aasta UK parima startup-ettevõtte asutaja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755