Autor: Marek Mühlberg • 20. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mida tutvustati Google I/O konverentsil

Möödunud nädala reedel jõudis lõpule Google I/O konverents, mille käigus tehnoloogiagigant mitmeid uuendusi tutvustas. Ettevõte fookus on tarbijatele ja arendajatele vajalike raamistike ehitamisel, vahendab TechCrunch.

Android

Konverents sai alguse Androidi operatsioonisüsteemi puudutavate teemadega. Ettekandest selgus, et Androidil põhinevaid seadmeid on aktiveeritud kokku 900 miljonil korral ning Google Play poest on neile seadmetele paigaldatud rakendusi 48 miljardil korral.

Üritusel tutvustati uut arenduskeskkonda Android Studio ja kuutasupõhist piiramatu ligipääsuga muusikateenust Google Play Music All Access. Täiendavalt teatati ka kohandatud äpipoe Google Play for Education lansseerimisest eelseisval sügisel.

Google+

Google+ on 190 miljoni aktiivse kasutajaga sotsiaalvõrgustik, milles nähakse konkurenti Facebookile (1,11 miljardit aktiivset kasutajat). I/O konverentsil tutvustati uuendatud uudisvoogu, mis võimaldab kuvada infot kuni kolmes veerus ja paistab silma oma interaktiivsusega.

Populaarset suhtlusvõrgustikku puudutavaid uuendusi on kokku 41. Nende hulgas integreeritud fotoparanduslisad ja otsesõnumite rakendus Hangouts (varasemad Chat, Talk ja GTalk on nüüd ajalugu).Google ei tutvustanud tänavusel ürituse uusi Nexus sarja tooteid, kuid suure üllatusena esitleti Androidi põhivaraga (s.o. ilma Samsungi lisanditeta) Samsung S4 nutitelefoni.Kaardirakendus Google Maps tegi läbi põhjaliku uuenduskuuri - uus kasutajaliides loodi nii lauarvuti kui ka mobiili tarbeks.

Seadmed

Google TV-sse puutuvad teated jäid tagasihoidlikeks. Põgusalt mainiti platvormiuuendusi (Android 4.2.2.2 tulekut) ühes viimase Chrome versiooniga.Google Maps

Ligipääsu saamiseks uuendatud kasutajaliidesele tuleb küsida kutset. Kõigile kasutajatele ei pruugi uus kasutajaliides kohe kättesaadav olla - kutse taotleja võidakse lisada ootejärjekorda.

Otsing

Google tutvustas konverentsil n.ö. vestluspõhist otsingut. See tähendab, et kasutaja ei pea muretsema selle pärast, kuidas leida kõige paremaid tulemusi - piisab kui esitada küsimus.  Vaata päeva avakõnesid ja toodete tutvustusi siit: http://www.youtube.com/watch?v=9pmPa_KxsAM 

Google I/O (I - input, O - output, -toim) on arendajatele suunatud iga-aastane konverents San Franciscos Californias. Üritust korraldatakse alates 2008. aastast ning tehnoloogiagigant Google esitleb selle raames oma uusi tooteid ja teenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474