23. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP teeb börsil tõsist rallit

Kuigi turud on neljapäeval üle maailma üsna punased, siis Hewlett-Packard on täpselt vastupidises suunas liikumas tänu tugevatele majandustulemustele.

Ettevõte tuli kolmapäeval pärast börsipäeva lõppu välja tulemustega, mis lõid tugevalt analüütikute madalaid prognoose ning HP tõstis ka kasumi väljavaadet. Ja isegi kui käive pole loodetud tasemele tõusnud, paistavad investorid üsna optimistlikud firma suhtes.

Tegevjuht Meg Whitman kaotab 2014. aasta lõpuks ära 29 000 töökohta, et säästa firmale kuni 3,5 miljardit dollarit aastas ning kergitada kasumit, vahendab Bloomberg.

"Paistab, et nad on lõpuks suutnud verejooksu peatada," ütles Global Financial Private Capitali investeerimisjuht Chris Bertelsen. "Kui nad ei suuda müüki kasvatada, siis on väga raske toota suuremat kasumit," juhtis Bertelsen tähelepanu vajalikkusele saada käive taas kasvama.

Ettevõtte majandusaasta teise kvartali käive kukkus aastaga 10%, 27,6 miljardi dollarini, mis jäi analüütikute prognoositud 28 miljardile dollarile alla. Küll aga tõstis firma käesoleva kvartali kasumiprognoosi 84-87 sendini aktsia kohta. Analüütikud ootasid 83 senti aktsia kohta.

Keskpäevase seisuga oli HPQ lühendit kandev HP aktsia 14,70% plussis, makstes 24,35 dollarit. Tegu on viimase kolme kuu suurima tõusuga. Eilse seisuga oli aktsia sel aastal tõusnud 49%, mida on kolm korda rohkem S&P 500 indeksi tõusust.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052