Autor: Marek Mühlberg • 29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT: müüdavatest arvutitest ligi 70% on tahvelarvutid

Käesoleva aasta jooksul on EMT-s müüdavatest arvutitest olnud ligi 70% tahvelarvutid. Rohkem kui 90% ostetud tahvlitest on mobiilse interneti (3G või 4G) toega.

EMT seadmete müügi juhtimise osakonna juhataja Ardi Ratassepa sõnul on tahvlite turg jätkuvalt kasvamas ning nii nagu nutitelefonideski on ka tahvlites domineerivaks tarkvaraks Android, millele osakaal on ca 70%. „Androidile järgneb iOS, kuid erinevalt nutitelefonidest, ei ole Windows veel tähelepanuväärset turuosa tahvelarvutites saavutanud, seda ennekõike just seadmete vähesuse tõttu“. 

Ratassepa sõnul võib müügitulemuste põhjal väita, et interneti olemasolu tahvelarvutis on määrav ja trend on, et kiire 4G/LTE ühendus omab tahvelarvutites üha suuremat tähtsust.

„Inimesed soovivad oma seadmes kiiremat internetti, et sisu (videod jms) oleks mugavam jälgida ja kasutada, nii samuti eelistatakse võimekat seadet“, lisas Ardi Ratassepp.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052