Autor: Kristi Malmberg • 30. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Šoti firma ostis Eesti mobiilikäitleja

Šotimaal Edinburghis pesitsev keskkonnaturundusteenuseid pakkuv Redeem ostis mais ära Eesti mobiilikäitleja UPR Global OÜ.

Tehingu hind pole teada, kirjutab news2Biz. Redeem plaanib Tartusse luua Kirde-Euroopa teenuste keskuse. Nii Redeem kui UPR tegelevad sama asjaga: ostavad kasutatud mobiiltelefone ja parandavad või käitlevad neid. Redeem on seni tegutsenud Suurbritannias ja Lääne-Euroopas, UPR Global aga lisaks Eestile ka Lätis ja Leedus ning Soomes, Rootsis ja Norras.

UPR Global nimetati ümber Redeem OÜks, mille värske juht Jorgen Berg ütles, et enamus nende kliente on mobiilioperaatorid või muud ettevõtted, kes müüvad oma vananenud telefonid neile. Palju värskendatud telefone omakorda läheb näiteks Aafrika turule, kus on liikvel hulgaliselt halva kvaliteediga mobiile, mis kestavad vaid 6-8 kuud. Kvaliteetne second hand telefon peab vastu keskmiselt vähemalt 18-24 kuud.

Tartusse Kirde-Euroopa keskuse loomine tähendab ka suuremate ruumide otsimist ja töötajaskonna 50-60protsendilist kasvatamist. Inimesi võetakse juurde ka Soomes. "Samuti vaatame uutele turgudele, nagu Poola, Valgevene ja muidugi ka Venemaa," ütles Berg.

UPR Global, endise nimega Mobiiliringlus, asutati juuni 2010 Urvo Männama ja Paul-Kristjan Padriku poolt.

Redeem asutati aastal 1991, ettevõttel oli seni 180 töötajat Šotimaal, Inglismaal ja Hong Kongis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052