Autor: Ken Rohelaan • 31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell pooldab tegevjuhi väljaostu pakkumist

Dell soovitas aktsionäridel pooldada firma tegevjuhi Michael Delli 24,4 miljardi dollari suurust pakkumist, mis ettevõtte hinnangul on teiste strateegiliste pakkumistega võrreldes parem, vahendas Reuters.

 "Müük Michael Dellile ja Silver Lake'ile... on parim kättesaadav valikuvõimalus - väljakutsetega ettevõtluskeskkonnas pakub see kindlust," teatas ettevõte.

Delli juhatus teatas aktsionäridele saadetud kirjas, et firma kaalub võimalust jätkata või muuta personaalarvutite tootja äriplaaniga, muutes ettevõtte dividendipoliitikat ning müües või eraldades mõned firma üksused.

Konkureeriva pakkumise teinud Carl Icahn ja Southeastern Asset Management pakkusid 21 miljardit dollarit, mis lubaks aktsionäridel oma osaluse säilitada. Icahn hoiatas firmat, et tema pakkumise tagasilükkamise puhul hakkab aktivistist investor aktsionäre ärgitama Michael Delli pakkumise vastu.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 11:55 (Eestis kell 18:55) tõusis Dell Inc 0,83%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 8,6%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755