Autor: Kaisa Gabral • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: teabe-ettevõtte vara on töötajate peades

Teabe-ettevõttes on suur osa ettevõtte varast töötajate peades, ja võtmetöötajate lahkumine on kindlasti üks suuremaid riske, vastas Äripäeva päevaküsimusele ASi Helmes juht Jaan Pillesaar.

Äripäev küsis täna päevaküsimusena, kas Teie ettevõttes töötajate töölepingus on kirjas keeld töötamisele konkurendi juures.

"Jah, Helmeses on töölepingutesse konkurentsikeeld sisse kirjutatud, ära kirjeldatud tegevused, mida peame konkureerivaks, ning nimekiri ettevõtetest, keda me oma konkurentideks peame. Aga praktikas lepingud ei kaitse võimaliku pettuse eest. Kui keegi tahab petta, leiab selleks ikka viisi. Leping on peamiselt selleks, et osapooled saaksid selgelt aru, milline käitumine on aus ja milline ei ole. Kuidas käituda nii, et teist pool mitte kahjustada," vastas küsimusele Pillesaar ja lisas, et võimalikku pettust aitab siiski ära hoida vaid see, et algusest peale tuleb valida oma meeskonda väga ausad ja eetilised inimesed. "Ja seejärel teed kõik, et kohelda neid vääriliselt – ausalt, lugupidavalt, õiglaselt ja eetiliselt. Vastastikkune ausus, lugupidamine ja õiglus peegelduvad," lisas Pillesaar.

"Nendes mõnedes lahkuminekutes, mida mina lähemalt näinud olen, on vigu teinud mõlemad pooled. 90-ndatel aastatel juhtus minu endaga sarnane lugu, et minu juurest lahkus väike ja tubli tiim. Pärast seda juhtumit  ma sain aru, et ei piisa sellest, kui oled inimestega enda arvates õiglane. Pead ka olukorda teiste vaatenurgast mõistma, oma ego alla suruma ja laskma ka teistel inimestel mõelda, otsustada ja särada. See on ka osa õiglusest," kommenteeris Pillesaar teemat üldisemalt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755