Autor: Raivo Sormunen • 18. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekomi emafirma etteotsa saab Vodafone'i juht

Rootsi suurima telekomioperaatori TeliaSonera etteotsa saab alates 1. septembrist praegune Vodafone'i kontserni rahvusvahelise üksuse juht Johan Dennelind.

Ehkki TeliaSonera teenib rohkem kui 60% tuludest Põhjamaadest, on ettevõtte kasvu jaoks oluline Euroaasia divisjon, kus põhiosa käibest annab Türgi ja Venemaa.

„Dennelind on tõestanud, et ta suudab edukalt juhtida märkimisväärses muutumisprotsessis organisatsioone, mis tegutsevad rahvusvahelistel turgudel,“ märkis TeliaSonera Sweden juht Marie Ehrling börsile edastatud teates.

TeliaSonera üritab vähendada kulusid ja keskenduda rohkem andmeside teenustele ja kiiremini kasvavatele turgudele, et parandada kasumlikkust ja vähenevat käivet.

Telekomifirma 2013. aasta esimese kvartali käive langes 4,5% ning oli 24,54 miljardit Rootsi krooni. Stockholmi börsifirma EBITDA (kulumieelne ärikasum) vajus samas erakorralisi kirjeid arvestamata 3,9%, tasemeni 8,51 miljardit krooni.

Pärast Lars Nybergi lahkumist TeliaSonera juhi kohalt 2013. aasta alguses on telekomifirma juhi kohuseid täitnud Per-Arne Blomquist. Pärast Dennelindi juhiks saamist taandub Blomquist tagasi finantsjuhi kohale.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052