Autor: Ave Lepik • 5. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Ilves tutvustas Ülemistes Eesti IT-saavutusi

Ülemiste City Demokeskust külastas eile Euroopa pilvetehnoloogia nõukoda president Toomas Hendrik Ilvese ning Euroopa Komisjoni digitaalarengu voliniku Neelie Kroesi juhtimisel.

Külastuse eesmärk oli tutvustada Eesti infotehnoloogia-alaseid saavutusi, millest enim avaldas delegatsioonile muljet rahvusvaheline digiallkirjavõimalus.

„Demokeskuses said külalised näha, mida Eestis on pilvetehnoloogia vallas ära tehtud ja proovida, kuidas meie tuntumad e-lahendused praktikas toimivad,“ rääkis Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Usun, et siit saadi täna päris mitu head ideed, mille rakendamist ka mujal Euroopas kaaluda.“

Eesti IKT Demokeskuse tegevjuhi Indrek Vimbergi sõnul avaldas delegatsioonile enim muljet digiallkiri, mille toimimist Signwise teenuses Soome ja Eesti vahel reaalselt ka esitleti.

„Tegelikult on paljudes Euroopa Liidu riikides olemas digitaalallkirja seadus, kuid praktikas on Eesti üks vähestest riikidest, kus digiallkiri reaalselt toimib ning kus seda ka kasutatakse,“ rääkis Vimberg. Tema sõnul pakkusid külalistele veel suurt huvi e-tervise lahendused, samuti mobiiliga digiallkirja andmine.

Ülemiste City Demokeskust külastanud delegatsiooni kuulusid 20 rahvusvahelise tehnoloogiaettevõtte tippjuhid, Euroopa riikide kõrged ametnikud ning Euroopa Komisjoni ametnikud, kes kuuluvad Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukotta, mida juhatab Eesti president Toomas Hendrik Ilves.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755