6. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM kukub Credit Suisse'i analüüsi järel

International Business Machines (IBM) aktsia on täna punases pärast seda, kui Credit Suisse tuli välja enda värske analüüsiga ning firma teatas riistvara töötajate sundpuhkusele saatmisest.

IBMi aktsia aktsia läks täna hommikul languse teed pärast seda, kui Credit Suisse'i analüütik Kulbinder Garcha alandas aktsia soovitust, märkides, et firma orgaaniline kasv saab olema väljakutse, vahendab MarketWatch.

"Orgaanilist kasvu arvestades oleme me veendunud, et IBM on kahanemas," kirjutas Garcha. Tema sõnul on IBMi tehnoloogilist positsiooni arvestades jätkuv üleminek pilveteenustele firma jaoks riske täis.

Ühtlasi teatas IBM, et saadab nädalasele sundpuhkusele enda USA riistvaratootjad, kes teenivad sel ajal vaid kolmandiku enda tavapalgast. Juhtkond ei saa mingit töötasu ning sundpuhkused algavad 24. ja 31. augustil.

USA idaranniku aja järgi keskpäevaks oli IBMi aktsia New Yorgi börsil 2,08% miinuses, makstes 191,43 dollarit. Tänase kukkumisega likvideeris aktsia viimasegi sel aastal näidatud tõusu, olles nüüd samas punktis, kus aastat alustades.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105