7. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Disney näitab muinasjutulisi numbreid

Maailma suurim meelelahutusfirma Walt Disney Co lõi analüütikute ootusi tänu kaabeltelevisioonile ning teemaparkidele.

Walt Disney loodud firma teenis majandusaasta kolmandas kvartalis 1,85 miljardit dollarit puhaskasumit ehk 1,01 dollarit aktsia kohta, vahendab Bloomberg. Korrigeeritud kasum oli 1,03 dollarit aktsia kohta ning ületas analüütikute 1,01-dollarilist prognoosi.

Ettevõtte käive kasvas aastaga 4,4%, tuues sisse firmale 11,6 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid käibeks 11,7 miljardit dollarit. Käive kasvas eelkõige USA suurima spordikaabeltelevisooni ESPN ning teemaparkide toel.

Järelturu kauplemises oli firma aktsia 0,89% miinuses, makstes 66,45 dollarit. Teisipäevase sulgemishinna alusel on firma aktsia sel aastal kallinenud 35%.

 

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112