Autor: Rivo Sarapik • 15. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sten Tamkivist saab USAs riskikapitalist

Endine Skype'i Eesti esinduse juht Sten Tamkivi asub tööle riskikapitaliettevõttes Andreessen Horowitz.

"Ehkki olen nii Eesti kui Euroopa suhtes ebaratsionaalselt patriootlik, kolin perega mõneks ajaks Palo Altosse," kirjutas ta enda blogis. Samas kavatseb Tamkivi jätkata endale meelepäraste idufirmade nõustamisega. Ehkki aastas investeerib ta kuni 100 000 dollarit kahte idufirmasse, täiskohaga investoriks ta veel hakata ei plaani.

"Mul on teised sihid – näiteks alustada ühisfirmaga või liituda huvitava ettevõttega varajases arengustaadiumis ja suunata ettevõtte äri ja toodete väljatöötamist," kirjutas ta.

Tamkivi teatel saab tema positsioon ettevõttes olema nn resident (EIR - enterpreneur in recidence). Tegemist on ajutise töökohaga, mida Business Insideri andmeil mitmed ettevõtjad karjääri järgmisi samme planeerides kasutavad. Too positsioon annab võimaluse kohtuda huvitavate ja investeeringuid otsivate idufirmadega. New York Timesi andmeil teenib EIR riskikapitalifirmas poolaastas 90 000 dollarit ehk ca 57 000 eurot.

Sten Tamkivi juhtis Skype'i Eesti esindust aastail 2005–12.

Andreessen Horowitz on Marc Andreesseni ja Ben Horowitzi poolt 2009. aastal asutatud riskikapitalifirma. Ettevõtte peakontor asub Californias. Ettevõte on raha paigutanud lisaks Skype'ile ka tuntud sotsiaalvõrkudesse nagu Facebook, Twitter, LinkedIn jt. Wikipedia andmeil on firmal investeeringuid 156 ettevõttes.

42aastast Marc Andreesseni teatakse enim esimeste veebibrauserite Mosaic ja Netscape loojana. Mullu hindas ajakiri Forbes tema vara väärtuseks 600 miljonit dollarit. 47aastane Ben Horowitz oli tarkvarafirma Opsware looja, see müüdi suvel 2007 Hewlett-Packardile 1,6 miljardi dollari eest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755