Autor: Marek Mühlberg • 16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigiportaalis eesti.ee näeb oma andmeid ühes kohas

Riigiportaali sisse loginud kasutajad näevad nüüd väljavõtet olulisematest isiklikest andmetest ja sündmustest. Ettevõtjatele on lisandunud teavituskalender, mis muudab sujuvamaks riigi ja ettevõtte suhtluse.

Seni pidi riigiportaali kasutaja oma andmete nägemiseks klõpsima eri teenustel. Nüüd näeb portaali sisenenud kasutaja "Minu asjade" all koondülevaadet, millise e-posti on ta riigiga suhtlemiseks valinud, millisele numbrile SMS-teavitused tellinud, kus elukoha registreerinud, kes on tema perearst ja kaua kehtib Euroopa ravikindlustuskaart. Samuti näeb kasutaja oma ID-kaardi ja passi numbreid ning nende kehtivusaega. Ülevaatesse on toodud ka juhiloa kehtivusaeg, dokumendifoto, ettevõtted ja lemmiklooma andmed.

Riigiportaali eesti.ee juhi Mihkel Tiku sõnul tehti muudatused ennekõike riigiportaali kasutajate elu lihtsustamiseks. "Soovime, et kasutajad saaksid mugavalt ja kiiresti kätte olulisima info, mida neil on riigiga suheldes vaja. Plaanime koondülevaadet edaspidi täiendada ning võtame arvesse kasutajate tagasisidet, millist infot sinna veel lisada," ütles Tikk.

Teine oluline riigiportaali täiendus loodi ettevõtjate ja riigi suhtlemise hõlbustamiseks. Teavituskalender annab ettevõtjatele edaspidi võimaluse jälgida lähenevaid sündmusi ja aruannete esitamise tähtaegu ning saada nende kohta meeldetuletusi oma e-posti aadressile. E-kirja saamiseks tuleb aga esmalt suunata riigiportaalis ettevõtte ametlik @eesti.ee aadress tavalisele meiliaadressile.

Ettevõtja teavituskalender sündis koostöös Registrite ja Infosüsteemide Keskusega. "Ettevõtja jaoks koondatud info võimaldab tulevikus paremini analüüsida ja võimalusel optimeerida riigi aruandluskorraldust, näiteks ühtlustada aruannete esitamise tähtaegu ja vähendada dubleerimist andmete kogumisel. Teavituskalendri sündmusi saab peagi vaadata ka äriregistri ettevõtjaportaalis," ütles keskuse asedirektor Piret Meelind.

Registrite ja Infosüsteemide Keskus, Riigi Infosüsteemi Amet ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium suhtlevad aktiivselt mitmete riigiasutustega, et need ettevõtjatele mõeldud teavitusinfo kalendrisse lisaksid. Seni on teavituskalendri vastu huvi tundnud ligi 20 riigiasutust, näiteks Statistikaamet, Tarbijakaitseamet ja ka Majandustegevuse register.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755