22. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elon Muski Hyperloopi mudel valmis 24 tunniga

Disainistuudio Whiteclouds lõi kõigest 24 tunniga 3D mudeli uuest transpordisüsteemist nimega Hyperloop, mille idee käis välja Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk.

Musk käis välja Hyperloopi idee 10 päeva tagasi ja see peaks olema oluliselt odavam ja kiirem alternatiiv California kiirrongi projektile, vahendab MarketWatch. Videot Whitecloudsi mudelist saab näha siit.

Tesla juhi sõnul suudaks see süsteem transportida inimesi San Franciscost Los Angelesse palju kiiremini ja märksa väiksema raha eest, kui kavandatav 69 miljardi dollariline kiirrongi projekt.

Muski sõnul ajendas teda enda ideed välja käima, sest ta oli pettunud California osariigi välja käidud rongisüsteemi hinnas ning aegluses. Projekti järgi suudaksid need rongid saavutada kõigest 201 km/h kiiruse, mis jääks tublisti alla Hiina, Euroopa ja Jaapani kiirrongidele.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755