Autor: Inga Jakobson • 30. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i loojad investeerisid uude Skype'i konkurenti

Jaan Tallinn investeeris eks-skaiperite uude suhtlemisrakendusse Fleep 100 000 eurot. Investoreid on veel.

Lisaks Tallinnale on Fleepi arendust toetanud ka Priit Kasesalu. Tallinna sõnul ei ole nad Kasesaluga ainukesed investorid.

Uues kiirsuhtlemislahenduses näeb Tallinn tuleviku. Seda vaatamata suurele hulgale konkurentidele, nagu WhatsApp, Kik, Piip, Google Hangouts, Facebook Messenger ja ka Skype ise. 

Lahendus sai arendatud töösuhtluse tõhustamise eesmärgil - loojad olid väsinud sellest, et Skype’i sõnumites ei saanud otsida ega lisada mitte-Skype’i kasutajaid, sõnumid ei ühildunud eri seadmete vahel, mobiilirakendus oli akusööja ning puudus offline-režiim. Uus rakendus võimaldab muu hulgas kaasata grupivestlustesse ka mittekasutajaid, meili teel.

Samas on lahendus abiks ka e-posti vastastele, kelleks on ka Tallinn ise. "Mulle on Fleepi idee sümpaatne just seetõttu, et inimesed nagu mina, kellele ei meeldi "raskes" meilikliendis istuda, saavad meilidele vastata nagu IM'idele (kiirsõnumitele - toim.)," ütles Tallinn. "Mulle ei meeldi e-mail, ta on 70ndate tehnoloogia, mis keeldub suremast," lisas ta.

"Fleep'i meeskond on Skype'i inseneride koorekiht," põhjendas Skype'i looja usku endiste töötajate uude ettevõtmisse. "Elu on näidanud, et startuppide puhul on tiim olulisem kui esialgne tooteidee," lisas ta.

Fleepi meeskond koosneb neljast endisest Skype'i insenerist: Asko Oja, Henn Ruukel, Erik Laansoo ja Marko Kreen, kellega on ühinenud ka Techstarsis töötanud Liis Peetermann ja Fujitsu taustaga Andres Järviste.

Kasutajatelt saadud esmane tagasiside on Fleep Technologiesi juhatuse liikme Henn Ruukeli sõnul väga positiivne. "PinBoard ja e-mailiga vestlustesse kaasamine on kaks Fleepi võimalust, mis huvi tekitavad," leidis ta.

Täna on Ruukeli andmetel rakendusel 1000 kasutajat täis. "Oleme kokku leppinud, et tähistame iga nulli lisandumist kasutajate arvu lõppu," rääkis ta, kuid ei soovinud kindlat päeva prognoosida. Ruukeli sõnul kasvab kasutajate arv pärast rakenduse ametlikku käivitamist jõudsalt. "Optimistina pakuks, et 10 000 on pigem päevade kui kuude küsimus," ütles ta.

Sel aastal ei plaani ettevõte veel käivet saada. Kuni Fleep on testimisversioonis (beta) ja kogu kasutamine tasuta, ei ole ka käibel kuskilt tekkida. Beta lõpp on planeeritud 2014. aasta kevadesse. "Siis hakkame pakkuma teenust, kus baasteenused, mida juba täna kasutada saab, jäävad tasuta kättesaadavaks ja tasulise paketi kasutajad saavad ligipääsu lisavõimalustele," ütles Ruukel. Sellest, millised need lisavõimalused hakkavad olema ja mis on teenuse hind, on ettevõtja sõnul täna veel vara rääkida.

Eelmisel aastal asutatud Fleep Technologies OÜ tuli rakendusega ametlikult välja eile. Beta-testimises on Fleep olnud 31. juulist. Praegu on lahendus kättesaadav veebiteenusena ja IOSi kasutajatele. 2013 lõpuks plaanitakse käivitada ka Androidi versioon.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474