Indrek Kald • 17. september 2013
Jaga lugu:

Riik digitaliseerib kultuurimeedia

Kultuuriministeerium eraldas sihtasutusele Kultuurileht 26 500 eurot, et digitaliseerida kogu seni veel digiteerimata Kultuurilehe väljaannete ajalugu.

Peale digiteerimist on kõik kultuuriajakirjad- ja lehed hiljemalt järgmise aasta septembrist tasuta kättesaadavad rahvusraamatukogu veebikeskkonnas Digar.

Kultuuriministeeriumi kantsleri ja SA Kultuurileht nõukogu liige Paavo Nõgene ütles, et pärandi digiteerimine ja kõigile kättesaadavaks tegemine on ministeeriumi üks prioriteete ning sihtasutuse Kultuurileht väljaannete täielikult digitaalsel kujul kättesaadavaks tegemine on sellest üks oluline osa, seda enam, et need väljaanded ilmuvad tänu riigipoolsele toetusele.

Digiteerimisele lähevad lasteajakiri Täheke mahus 9916 lehekülge, heliloomingut kajastav ajakiri Muusika (3404 lehekülge) ja Muusikaleht ( 2172 lehekülge),  ajakirjad Keel ja Kirjandus (43 976 lehekülge) ning Teater.Muusika.Kino (26 388 lehekülge), Sirp, Sirp ja Vasar, Reede ja Kultuurileht kokku mahus 32 760 lehekülge ning Õpetajate leht ja Õpetaja mahus 52 476 lehekülge.

Kultuurilehe väljaanne Akadeemia on juba kogu ulatuses digitaalselt kättesaadav alates eelmisest aastast, väljaande Looming kõik 90 aastakäiku on kättesaadavad tänavu aprillist. Selle aasta lõpuks saavad valmis ajakirjad Vikerkaar ning Kunst.ee.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt