Autor: Alyona Stadnik • 23. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobi Lab: kasvame igal aastal vähemalt 30%

Mobi Labi tegevjuhi Veiko Raime sõnul on ettevõtte jaoks minimaalne käibe kasv igal aastal 30%. Järgmise aasta käive peaks jääma 1-2 miljoni euro vahele.

Mobi Solutions teatas täna, et eraldas tarkvara arendusega tegeleva valdkonna eraldi ettevõttesse. Loodud tütarettevõte Mobi Lab OÜ võtab üle senise mobiilsete rakenduste disaini ja arendusega tegeleva ärisuuna.

Raime selgitas, et emafirma Mobi Solutions on rohkem holding ehk investeerimisfirma, mille tegevus võiks olla eraldi. "Mobi Lab nimi kajastab seda, et see on koht Mobi grupist, kus püüame teha ja arendada uusi asju."

Raime sõnul on nad ka varem valdkondi eraldanud. Eraldamise eesmärk ei olnud investoreid juurde kaasata ning see tegevus jääb emaettevõtte alla.

Mobi Labil on hetkel 40 töötajat, kes enne töötasid Mobi Solutioni all. Emaettevõttes on umbes 10 inimest tööl.

Rääkides Mobi Labi käibest, märkis Raime, et selle ärisuuna suurusjärk on umbes 1 miljon eurot. „Loodame uute teenuste valdkonnaga kasvada igal aastal,“ sõnas Raime. „30% on meie jaoks miinimum kasv.“ Teised valdkonnad kasvavad Raime sõnul aastas kaks korda. „Üritame mitte teistest grupi ettevõtetest maha jääda, loodame korralikku kasvu, mis on start-upidele omane,“ tõdes Raime.

Selle aasta kohta ei taha Raime lubadusi anda, kui palju ettevõtte käive ja kasum võiksid olla. „See aasta on muutuste aasta, järgmisel aastal on tulemusi rohkem näha. Loodetavasti suudame 1-2 miljoni vahel käivet teenida,“ sõnas Raime.

Raime sõnul liigub tarkvaraarendus selles suunas, et ettevõte ei pea teadma, kuidas ja mida disainida. "Vaid ta tuleb meie juurde ja me aitame tal seda toodet arendada,“ selgitas Raime.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052